Een grote oversteek…

… voor een kleine container.

Het inpakken van de container was zo gepiept. We hadden genoeg hulp en waren in een goed uur klaar. Maar daarna kwam het moeilijkste gedeelte: we moesten ‘em laten gaan! Zo maar in zijn eentje de wijde wereld in. Na het uitzwaaien van de trailer konden we alleen maar hopen en bidden voor die stale rakker.
gelukkig stond ie linksboven op de stapel
Na een reis van een paar dagen stond ie weer voor onze deur. Dit maal aan de Kirkeveien in Oslo. De container was toch wat groter dan we dachten. Alle zooi moest er ook weer uit. De Noorse chauffeur hielp wel met uitladen (en had er ook geen probleem mee om een rijbaan van een van de drukste wegen van Oslo te blokkeren). Alles was nog heel! Het enige wat kapot ging hebben we zelf uit onze handen laten vallen.

Dankzij de inzet van wat Noorse spierkracht duurde het uitladen een half uurtje.
En toch blijven lachen ;-)
Toen begon het puzzelen. Binnen een mum van tijd hadden we onze twee berginkjes volgestapeld en het appartement zelf begon ook steeds meer op een berging te lijken. Logisch natuurlijk. Verhuizen van groot naar klein is altijd lastiger dan andersom.
Woonkamer
Slaapkamer
We zullen nog wel wat tijd nodig hebben om al deze spullen te verstoppen.

2 Responses to “Een grote oversteek…”

 1. Corne Says:

  He Groesz,

  Fijn om te zien hoe je spulletjes een nieuwe plek hebben gevonden in Noorwegen. Ben ook wel erg benieuwd of je koffieplant het nog doet. Of is die in een van die grijze zakken beland?
  Zit Annike achter die zakken, want die heb ik nog niet gezien op die foto’s. Annike is toch wel mee gegaan he?

 2. Marjolein en Guido Says:

  He Floris,

  Gaat alles goed met jullie?
  Heb jullie wel gemist op de verjaardag van Guido, maar t is natuurlijk wat ver weg.
  heb net je Noorse CV gelezen en dat artikel. Mijn Noors is niet zo goed, maar je timmert leuk aan de weg. Nog serieuze gespekken binnenkort?
  Laat weten hoe het met jullie gaat!

  Groeten, Guido en Marjolein

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.